تحقیق حیات وحش ایران

سرزمین عزیز ما ایران از معدود کشورهایی است که به لحاظ موقعیت جغرافیایی خاص خود دارای زیستگاههای متنوع و به واسته آن گونه های مختلف گیاهی و جانوری می باشد وجود رشته کوههای سر به فلک کشیده البرز و زاگرس جنگلهای سرسبز و پر طراوت شمال ، اکوسیستم پر رمز و راز فلات مرکزی ایران ، جنگلهای شگفت آور حرا ، تالاب های متعدد و همه و همه باعث گردیده است که این م
دسته بندی جغرافیا
فرمت فایل doc
حجم فایل 97 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 18
تحقیق حیات وحش ایران

فروشنده فایل

کد کاربری 7169

حیات وحش ایران

 

سرزمین عزیز ما ایران از معدود کشورهایی است که به لحاظ موقعیت جغرافیایی خاص خود دارای زیستگاههای متنوع و به واسته آن گونه های مختلف گیاهی و جانوری می باشد. وجود رشته کوههای سر به فلک کشیده البرز و زاگرس جنگلهای سرسبز و پر طراوت شمال ، اکوسیستم پر رمز و راز فلات مرکزی ایران ، جنگلهای شگفت آور حرا ، تالاب های متعدد و همه و همه باعث گردیده است که این مرز و بوم به عنوان یکی از منحصر به فردترین کشورهای دنیا لقب گیرد.

 

همچنین رویش پیش از 8000 گونه گیاهی ، متجاوز از 500 گونه پرنده ، افزون بر 160 گونه پستاندار (شامل بزرگترین و کوچکترین پستاندار دنیا) ، حدود 220 گونه خزنده و دوزیست و ... بر جذابیت طبیعت ایران می افزاید. آشنایی با این مواهب الهی و استفاده از جلوه های پرشکوه وحیرت انگیز آن میسر نمی گردد مگر با دیدن وعلاقه مند شدن به آن.

 

ما شما را به تماشای این زیبائیها دعوت می کنیم:

 

نظر کارشناسان در مورد حیات وحش ایران

 

دکترناصر کرمی
هنگامی که جانداری را می
کشید، در دل با او بگویید: همان نیرویی که تو را میکشد، مرا هم خواهد کشت و من هم خورده خواهم شد، زیرا همان قانونی که تو را به دست من گرفتار کرد، مرا هم به دست تواناتری گرفتار میکند. خون تو و خون من نیستند مگر شیرهای که در رگهای درخت آسمان جاری است. *
جانداران ایران، اما عمدتا از این روی به دیاری دیگر رخت برنبستند که کسی می
خواست به قصد خوردن بکشدشان. روزگار دیگر شده بود و جای امنی نمانده بود، برای هیچ جانداری. جادهها، دیرکهای برق، اتاقکهای سیمانی، ماشینهای حفاری و ... حتی راه یافتند تا ستیغهای برفگیر که نیم فرسخ ارتفاعشان بود. کسب لقمه نانی برای اینهمه دهان باز منتهای آرزوی همه شد و فراموش کردند که این دهانهای باز همیشه نمیتواند از گوشت و پوست خویش تغذیه کند. کوبیدند و کندند و پیش رفتند، بی بیم آنکه بیبرگ و باری ابدی سرزمینی بزرگ بهای گزافی است برای چند صباحی دیگر سیر شدن چند نفری دیگر.
این تفنگ
ها نبودند که در کمتر از 3 دهه بیش از 90 درصد آهوان ایران را از پای درافکندند، آنها را گریز اجتنابناپذیر به صخرهسارهای دوردست از پای درآورد. صخرههایی که امنتر بود از آن جهت که دیرتر پای انسان به آن میرسید، اما در آنها گرسنگی و تشنگی هر جنبندهای را از پای درمیآورد. جادهها را کشیدند و هرگز نگفتند که ساکنان بیزبان این زیستبوم به کجا خواهند رفت. شهرکها را گستراندند تا هرجا که کفدستی زمین بود و هرگز نیندیشیدند که ساکنان قبلی چه سرنوشتی پیدا خواهند کرد، ساکنان جدید چه طرفی خواهند برد از زیستن در سرزمین بیزاد و زیست؟
* * *
بر اساس آمار سرشماری حیات وحش که پیش از این در مجلات
حیات وحش و سفر منتشر شده است، درفاصله دو سرشماری سالهای 1356 و 1380 حدود 90 درصد از شمار حیات وحش در ایران کاسته شده است. این آمار تکان دهنده حکایت از آن دارد که روند شتابناک قهقرای طبیعت در ایران که از ابتدای قرن حاضر آغاز شده است، طی 3 دهه گذشته نه تنها کاهش نیافته، بلکه ابعاد گستردهتری نیز پیدا کرده است. این روند تا کجا تداوم خواهد یافت؟ سرنوشت طبیعت ایران و زیستمندان بیپناه آن چه خواهد شد؟
برای یکی از گونه
های حیات وحش ایران، یوزپلنگ آسیایی، با بودجه برنامه محیط زیست سازمانملل، دفتر و دستک گستردهای راه افتاده است تا از انقراض قریبالوقوع آن جلوگیری کنند. چند وقت پیش کارشناسی به نام جورج.بی.شالر از طرف سازمان ملل به ایران آمد تا از وضعیت پروژه حفاظت از یوز ایرانی گزارشی تهیه کند. دو فراز قابل توجه گزارش او، یکی این است که در ایران اساسا کارشناسی که بتواند رد یوز را شناسایی کرده و به تعقیب او بپردازد، وجود ندارد و دیگر اینکه ... اساسا در ایران اراده جدی برای حفظ یوز دیده نمیشود. وقتی که این اراده حتی برای حیوانی که پروژه بسیار متمول! و حامی بسیار قدرتمندی همچون سازمان ملل را در کنار خود دارد، به چشم نمیخورد، چه انتظاری داریم برای حفاظت از گونههای دیگری که جز خدای خود پناهی ندارند؟ چرا باید وضعیت حفاظت از زیستگاههای طبیعی در ایران حتی از بسیاری کشورهای آفریقایی و آسیایی بدتر باشد؟
* * *
همه صفحات ایرانشهر امروز اختصاص دارد به بررسی وضعیت حیات وحش در ایران. همکاران ما در این باره با گروهی از کارشناسان صاحبنام به گفت
وگو نشسته و گزارشهایی نیز از آخرین وضعیت شماری از گونههای خاص جانوری تهیه کردهاند. اینهمه، فقط برای اینکه یادآور شویم هرکدام چقدر سهم داریم در رنگباختگی روزافزون برگ و بار این سرزمین.
جبران خلیل جبران

کتاب پیامبر و دیوانه